Blog met klus tips, partner en Croqqer nieuws

Blog en partners

In deze blog vind je nieuws van en over onze partners en een verslag van de belevenissen van de Croqqer Community.

Get your kick out of your GIG

Okt 2014 blogde ik op Croqqer over hoe wij de ontwikkelingen zien met de economie, dat de crisis van 2008 – 2014 zo veel overhoop heeft gehaald en dat zekerheden na deze crisis op een andere manier zullen gaan ingevuld worden, op de arbeidsmarkt zien we al een enorme verschuivingen. Het “Altijd between jobs” is inmiddels gemeengoed geworden en een andere manier van werken. Met ons team besteden we veel aandacht aan “het is nu 5 jaar later” en “baanzekerheid is verdwenen” gedachte en hoe dit nu te faciliteren met ons platform voor onze community.

Nieuwe grond, nieuwe planten:

Als bergen afbrokkelen groeit er altijd weer iets nieuws op die rotsen en t groeit dan ook nog goed en totaal tegen de verwachting in, het lijkt alles tegen te hebben daarboven op die rots. Dit als metafoor voor onze start met Croqqer startte we en doken in de wondere wereld van vraag gedreven platform sinds 2013 en dat was bijzonder totaal tegen het bekende “aanbod gedreven model” in.

We matchen hulpvragen/micro-jobs met het juiste talent in de buurt en dat was en is nog steeds voor velen bijzonder. Anno 2017 verwachten we bij Croqqer dat door oa de robotisering en ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intellengence dat mensen  alleen nog maar ingehuurd gaan worden voor een specifieke taak en/of job. Er is en blijft werk maar de hulpvraag van “opdrachtgevers”zal alleen nog maar specifieker worden.

GIG of microjob economie:

Met Croqqer faciliteren we deze nieuwe manier van samen leven en werken, zoals paar jaar geleden ook al gemeld: Weet waar je gelukkig van wordt, vind je passie, ken je talenten, vink de juiste boxen aan in je profiel, maak je profiel zo compleet mogelijk en pak jobs op en door ons wederzijdse beoordelingsmodel, kun je toekomstige opdrachtgevers/vragers laten zien waarom jij nu het beste geschikt bent voor die specifieke micro-job maar ook of de vrager ook wel bij jou past. Vele leden hebben hun persoonlijke netwerk enorm vergroot. We horen als cm-ers mooie verhalen!

Walk the talk – Het is altijd 5 jaar later:

Ook binnen ons NL team passen wij de “het is altijd 5 jaar later” filosofie toe en denken we na hoe we onze community het beste van dienst kunnen zijn. We hebben enkele studenten die nu onderzoek doen we we ons als samenleving maar ook als individu zullen gaan gedragen, wat zijn onze wensen, hoe willen we oud worden? Hoe gaan we ons geld verdienen? Waar kan ons platform bijdragen? Welke vragen krijgen we op ons af, hoe gaat de Croqqer in de toekomst met al deze hulpvragen om? Ja heel bijzonder allemaal dat 5 jaar later…..zelfs experimenteel te noemen, het vergt echt anders denken maar we gaan het wel doen! Walk the talk over 5 jaar….and it all starts now!

Perceptie vs feiten:

ZZP, micro jobbing of GIG economie wordt helaas nog te vaak, mn door de politiek, overgoten met een negatieve sausje, velen hebben een echt goede boterham aan en uit onderzoek van het AD (feb. 2017 gepubliceerd) blijkt dat 1 op de 8 al een volledig inkomen haalt uit deelplatformen zoals Croqqer.

We groeien in deze ontwikkeling als samenleving. De behoefte van de “ik werk uitsluitend nog maar vanuit mijn talent bij opdrachtgevers die me een kans geven om te groeien” zal explosief zijn aangezien de millinials er nu gaan aankomen. Het bedrijf het beste talent voor die ene specifieke job – Even uitdagen: Al nagedacht beste directieleden, managers en HRM hoe in te springen om het juiste talent binnen te krijgen?

Talented Professional of aanstormend talent?  Groei ook mee! Get your kick out of your GIG!

Tot over 5 jaar!

Door Cornelis de Maijer – Community Manager Team NL – 14 april 2017

 

Altijd between jobs

De vaste banen zijn er niet of nauwelijks, een giga aanbod van gemotiveerden die reageren op vacatures en val dan nog maar eens op in de stapel. Ik sprak een tijdje geleden met een recruiter over de beoordelingen systeem op Croqqer en hoe hem zou kunnen helpen of dat ook zo was? Ja, vertelde hij, hoe meer actualiteit en activiteit hoe beter. Het geeft mij aan dat iemand niet stil zit en daarmee toch aansluiting houdt met de maatschappij. Met ons micro-job platform kun je heus je tijd vullen en daarmee ook nog eens een leuk centje bijverdienen. Klussen (micro job) die goed bij je passen (iconen staan voor je talenten) en jezelf veel plezier geven om te doen en je helpt er nog iemand anders mee ook! Omdat je werkt vanuit je plezier en passie zet je zaken in beweging, vergroot je lokale netwerk en met een goede beoordeling zul je sneller worden gekozen als je op een andere klus reageert.

Het oude losse is het nieuwe vaste: Wij voorzien voorlopig geen grote structurele verandering in de arbeidsmarkt zoals we dat ooit eens kenden maar voorzien dat we voortaan altijd “in between jobs” zullen zijn, waar we vroeger naar een uitzendbureau gingen om een tijdelijke baan in te vullen (het zg oude losse) is tegenwoordig het nieuwe vaste, van klus tot klus en werken vanuit je talent en passie! Tot de volgende keer!

Door Cornelis de Maijer – Community Manager Team NL – 6 oktober 2014

Partners 

Croqqer B Corp
Croqqer is een gecertificeerde Benefit Corporation. Een B Corp net als de Triodos Bank, Danone, beebox, Etsy, Peerby, Snappcar, WAAR, Ben & Jerry’s en Tony Chocolony. B Corps inspireren anderen om niet alleen de beste van de wereld te worden, maar juist het beste voor de wereld te zijn.
Momenteel zijn er ruim 3.000 gecertificeerde B Corporations, verdeeld over meer dan 60 industrieën en meer dan 32 landen. Gecertificeerde B Corporations leggen de lat hoog als het gaat om sociale en ecologische impact, transparantie en verantwoordelijkheid.
Croqqer is partner van HeelNederlandDeelt Nederlandse deelplatformen, waaronder Croqqer en FLOOW2, bundelen hun krachten en lanceren samen HeelNederlandDeelt.nl: de eerste ‘algemene deelwebsite’ voor iedereen in Nederland. Van burgers en bedrijven tot sportclubs en maatschappelijke initiatieven, iedereen kan vanaf vandaag op deze deelwebsite spullen, gereedschappen, kleding, klusjes, zorgtaken, kennis en nog veel meer tijdelijk van elkaar lenen of huren.
MAEX Croqqer Maatschappelijke Index Initiatieven en sociale ondernemingen, opgezet door burgers en ondernemende community’s, leveren een steeds grotere bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en zorgen voor nieuwe (lokale) economieën. Hun waarde wordt nog te weinig gezien en ze lopen vaak tegen uitvoeringsproblemen aan als ze willen samenwerken met overheden en bedrijven. Het is de missie van MAEX de kracht van onderop zichtbaar te maken en het samenspel tussen deze leefwereld (van initiatieven) en de systeemwereld (van overheid, bedrijfsleven en geld-/ geefsector) te bevorderen.
Croqqer is mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN. Wij zijn trots op en dankbaar voor deze ondersteuning. Stichting DOEN helpt Croqqer in het realiseren van een groene, sociale en creatieve samenleving.