Best for the World : Croqqer krijgt opnieuw erkenning | Croqqer

Best for the World : Croqqer krijgt opnieuw erkenning

 Croqqer Best for the Word BCorp

Amsterdam, 21 september 2017 – Vandaag zijn de jaarlijkse Best for the World lijsten bekendgemaakt door B the Change Media. Op deze lijsten krijgen B Corps die exceptioneel scoren op verschillende impact-gebieden erkenning voor hun harde werken. Dit jaar is Croqqer voor de tweede keer op rij deze eer te beurt gevallen.

De Best for the World lijsten worden jaarlijks gepubliceerd. Ze bevatten de B Corps met een top 10% score op de verschillende gebieden in het B Impact Assessment. Deze bedrijven hebben dus aangetoond dat zij een buitengewoon positieve impact maken op de wereld.

“Het verbinden van buurtgenoten zit in de genen van Croqqer. Dankzij onze buurtgenoten scoort Croqqer in de top 10% van ‘Best for Community’ wat ons met grote trots vervuld” zegt Rob van de Star,  founder van Croqqer.

In 2017 hebben wereldwijd in totaal 812 B Corps een Best for the World vermelding ontvangen. Dit is een selectie van alle 2.100 gecertificeerde B Corps uit 120 industrieën en 50 landen. Het complete overzicht is hier te vinden op .

B Corp

De B Corp’s vormen een wereldwijde community van succesvolle bedrijven die naast winst ook een hoge standaard voor sociale en ecologische impact nastreven. Deze groep vormt zo een krachtig ecosysteem van leiders die elkaar inspireren, verder helpen en business gunnen. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 2100 gecertificeerde B Corps.

In Nederland bestaat de community onder andere uit Triodos Bank, Dopper, Tony’s Chocolonely, Peerby, Fairphone en Croqqer.

Bedrijven kunnen B Corp worden door het B Impact Assessment te maken en een minimale score van 80 te punten te behalen, waarna dit assessment wordt gevalideerd door B Lab, de non-profit achter B Corp.

Croqqer

Croqqer is een deelplatform dat buurtgenoten verbindt om meer leefplezier te krijgen.

Hoe werkt Croqqer? Een oproep kan gratis op www.Croqqer.nl worden geplaatst. De plaatser bepaalt wat hij of zij voor de klus over heeft: ruil (ik doe de heg/jij bakt een taart), betaald of op zoek naar een vrijwilliger. Croqqers uit de buurt reageren en de plaatser kiest op basis van eerdere beoordelingen zijn of haar Croqqer en maakt een afspraak.

Croqqer is actief in Nederland, Zwitserland en Italië.

Einde persbericht

Croqqer: www.croqqer.com
Assessment Croqqer van Croqqer als B Corp: http://www.bcorporation.net/community/croqqer

Contact Croqqer: Rob van de Star: rob@croqqer.com / +31 (0) 6 427 19 627