De Klusbrigade - klus 3 : de Buitenwereld in Den Haag | Croqqer

De Klusbrigade – klus 3 : de Buitenwereld in Den Haag

Katinka heeft namens Stichting De Buitenwereld contact opgenomen met De Klusbrigade. Ze werkt bij locatie De Buitenkinderen in Den Haag, een naschoolse opvang voor kinderen met een psychiatrische stoornis. Deze organisatie heeft met ingang van 2015 te maken met een veranderende wetgeving. Niet langer de overheid, maar de gemeente gaat verantwoordelijk worden voor een deel van de zorg.

Dit houdt in dat De Buitenwereld geen (financiële) steun meer vanuit de overheid zal krijgen. Ze zijn nu zelf verantwoordelijk voor hun financiën en moeten efficiënter te werk gaan. De begeleiders van De Buitenkinderen nemen het heft daarom in eigen handen en proberen de zorg te optimaliseren door zelf het gebouw op te knappen. Maar bij sommige zaken kunnen ze wel wat hulp gebruiken…

Locatie De Buitenkinderen heeft een tuin die dringend aan een opknapbeurt toe is. Door de scheve tegels, brandnetels en onhandige bestrating kunnen de kinderen er momenteel niet veilig spelen. Een tuin is alleen van groot belang voor de ontwikkeling van de kinderen die elke dag na school en in het weekend hun tijd op De Buitenkinderen doorbrengen. Niet alleen leren ze door buitenspelen hun motoriek te ontwikkelen, maar ook leren de kinderen spelenderwijs  veel sociale vaardigheden. Tijd voor De Klusbrigade om Katinka, de andere begeleiders en natuurlijk de kinderen aan een leuke tuin te helpen!