De Klusbrigade - klus 2 : Scouting Oranje Blauw in Rotterdam | Croqqer

De Klusbrigade – klus 2 : Scouting Oranje Blauw in Rotterdam

In deze aflevering gaat De Klusbrigade langs bij Scoutinggroep Oranje-Blauw in Rotterdam. Op deze waterscoutingclub leren kinderen niet alleen handige vaardigheden die ze in de natuur kunnen toepassen, maar leren ze vooral hoe ze met elkaar kunnen samen werken. De hechte scoutinggroep heeft nu in totaal 45 leden, maar één lid in het bijzonder hebben ze het afgelopen jaar moeten missen.

Laurens was één van de vele enthousiaste leden, maar daar kwam afgelopen zomer abrupt een einde aan. Op het zomerkamp raakte hij betrokken bij een ongeluk en liep een dwarslaesie op. Hij kan zijn benen en armen niet of nauwelijks bewegen en zit de rest van zijn leven in een rolstoel.

Toch is Laurens een echte doorzetter. Liever dan te bedenken wat hij niet meer kan, ziet hij de mogelijkheden van wat hij nog wél kan. Na bijna een jaar revalidatie mag Laurens dan ook terug naar huis, maar hij zou het liefst ook weer terug gaan naar zijn scoutinggroep. Alleen voor zijn terugkeer zijn veel aanpassingen nodig. Het clubgebouw moet rolstoelvriendelijk gemaakt worden. Daar heeft de scoutinggroep geen geld voor en dus komt De Klusbrigade helpen! Zodat Laurens zijn vrienden weer wekelijks kan zien en zijn oude functie als begeleider van de kindergroepen weer deels kan oppakken.

Kijk hier naar de TV uitzending.