Karwei laten doen? Croqqer heeft de klussers al voor je gevonden!

Karwei

Karwei ? Croqqer helpt je een leuke klusser te vinden!

[instagram-feed num=4]

Via deze website of onze app kan je een leuke klusser vinden. Het kan om allerlei karweitjes gaan: hulp bij belastingaangifte, plank ophangen, een lekkende kraan herstellen, van strijken tot de hond uitlaten, logo-ontwerp, behangen, van een brief schrijven tot een website maken. In het laatste geval hoeft je klusser niet eens in de buurt te wonen en kan die dat on-line doen. Over de betaling maak je samen met de klusser een afspraak.

  • Aanmelden is gratis
  • Jij bepaalt wat je voor je karwei over hebt – een bedrag, ruil (jij de heg, ik een taart) of je gaat als vrijwilliger aan de slag
  • Jij weet wie de klusser is – op basis van de reacties, eerdere beoordelingen en profiel van de klus plaatser
  • Veilig: door betaling vooraf (iDeal) – wij passen op je geld waardoor minder gedoe met je klusser
  • Snel: in 95% van de gevallen akkoord op je reactie binnen het uur
  • Betrouwbaar: profielen, karweitjes en oproepen worden stuk voor stuk door ons bekeken en beoordeeld

Karwei uitvoeren?

1. Op zoek naar een interessant karwei? In je profiel kan aanvinken dat je nieuw geplaatste klussen per e-mail krijgt. Meld je gratis aan, klik op “nieuwe oproepen” en kijk of er leuke klussen voor je bij zijn: reageer op de klus van je keuze en doe een bod.  Geef meteen aan waarom jij de aangewezen Croqqer bent!

Croqqer klus klussen mens buurt mensen karwei bijverdienen

2. Meer klussen doen? Plaats een leuke foto van jezelf, geef aan welk type klussen je leuk vindt, beschrijf op je profiel wat je achtergrond is en waar je goed in bent en zorg voor goede beoordelingen: daarmee vergroot je de kans dat jij de klus krijgt.

Croqqer klus klussen mens buurt mensen karwei bijverdienen

3. Aan de slag! Karwei aan jou toegewezen? Je krijgt meteen een e-mail. Maak direct afspraken met de plaatser over tijdstip en plaats. Delen is dat jij de klus ook beoordeelt na afloop. Betaalde klus? Betaling na afloop aan jou gaat veilig via iDeal. Bekijk de lopende klussen en reageer!

Materiaal nodig? Dat kan je kopen of laten bezorgen via Praxis , Hornbach , Karwei of Gamma .

Croqqer is sinds 2015 gecertificeerd als Benefit Corporation en uitgeroepen tot de een van de 10% beste B Corps ter wereld op het vlak van het bij elkaar brengen van buurtgenoten en maatschappelijke initiatieven in Nederland, Italië, Zwitserland en Liechtenstein.

Misschien ken je een van de andere B Corps:  Tony Chocolony, Triodos, WAAR, Peerby, Kickstarter, Willem & Drees, Etsy, Snappcar, Ben & Jerry’s en Danone.

In Italië is het buur-tot-buur platform Croqqer een van de eerste Europeesche Sociata Benefit’s: een nieuwe rechtsvorm voor een sociale onderneming.

Croqqer klus klussen mens buurt mensen karwei bijverdienen BCorp Benefit Corporation

Croqqer talent karwei

Karwei (klus)

Een karwei is een klus die geklaard moet worden, hetzij als onderdeel van een opdracht van een klant of gezagdrager, hetzij omdat men zichzelf iets ten doel heeft gesteld. Van oudsher betrof een karwei de ambachtelijke sfeer, maar bij uitbreiding wordt het woord ook in algemene zin gebruikt, als synoniem voor een klus.

Etymologie

Het woord werd in 1294 opgeschreven als “corweie”. De betekenis was oorspronkelijk dezelfde als die van het (oorspronkelijk Franse) woord corvee, namelijk “herendienst”, van het middel latijnse corvada, van corrogâta (opera), “werk waartoe men (in casu de herendienstplichtigen) wordt opgeroepen”, van corrogâte, “oproepen”.

Slagzin

Laat Lubbers zijn karwei afmaken was de slagzin van het CDA, met Ruud Lubbers als lijsttrekker, in de verkiezingen van 1986. Met een resultaat van 54 zetels, waarvan 9 nieuw, was de campagne bijzonder succesvol voor de regeringspartij. De spreuk werd later ook veel geparodieerd.

Varia

  • De Nederlandse winkelketen Karwei heeft zich vernoemd naar het woord.