Plaats je klus gratis in en rond Amersfoort en zoek hier klussen | Croqqer

Klus in Amersfoort

Klus in Amersfoort ? Heb je een klus ? Hier vind en vergelijk je klussers in Amersfoort. Croqqer is slim en sociaal meer gedaan krijgen. Croqqers uit Amersfoort delen hun talenten en tijd en komen bij jou thuis of helpen je van achter hun PC. Betaald , als ruilklus of als vrijwilliger.

Klus in Amersfoort

Klussen als: je was doen, strijken, die lekkende kraan verhelpen, behangen, oppas voor je kinderen of huisdieren, monteren van dat IKEA bouwpakket, organiseren van een verjaardagsfeestje, hulp op kantoor of met je computer, logo ontwerp, een website maken, een boodschap doen of gewoon een kopje koffie drinken – je kan het zo gek niet verzinnen: wij vonden Croqqers met de juiste talenten, misschien wel vlak bij je om de hoek!

Duizenden mensen door heel Nederland doen al mee! Het plaatsen van je klus is gratis.

klus klussen amersfoort Amersfoort deeleconomie croqqer karwei heitje klusje buur buurtgenoot buurtgenoten wijk wijken participatie

Bekijk de reacties op je klus, het profiel en de beoordelingen en kies de Croqqer die bij je past. Stichting DOEN ondersteunt ons en we werken graag samen in jouw buurt via onze “Vrienden van Croqqer”. Hulp nodig of vragen? Je eigen community manager uit Amersfoort staat steeds voor je klaar! Krijg samen meer gedaan. Doe jij ook mee?

doen
We worden gesteund door Stichting DOEN in het programma “nieuwe ontmoetingsplekken”. Je komt ons regelmatig tegen en we hebben de landelijke en lokale media gehaald; van BNR tot RTL4, van de Gelderlander tot het FD. Bekijk onze nieuwspagina voor een volledig overzicht, je vindt daar ook leuke filmpjes van Croqqer samen met de Klusbrigade, bij Koffietijd en een prachtige blog.

En pak jij graag een klus op? Betaald, als ruilklus of als vrijwilliger? Meld je dan hier aan en doe met de duizenden mee die je al voorgingen:Croqqer worden


Zo plaats je jouw klus

klus klussen overzicht 1. Plaats simpel je klus: is gratis! Geef je klus een duidelijke titel. Omschrijf wat er gedaan moet worden. Wat je bereid bent te betalen, of je wilt ruilen of dat het een vrijwilligersklus is. Croqqers in je buurt mailen we direct jouw klus.
klusje klus Klussen buurt 2. Kies je Croqqer, die gaat aan de slag Bekijk het profiel en beoordelingen van de reagerende Croqqers: kies degene die het beste bij je past en spreek af. Betaalde klussen gaan veilig via Ideal. Wij passen op je geld tot je klus klaar is en beoordeeld.
klus klussen klusje klusjes gratis bijbaan buurt 3. De klus gedaan: jij beoordeelt Beoordeel de klus en de Croqqer na afloop: pas dan betalen wij de Croqqer.
Heb je hulp nodig of vragen? Mail je community manager of ambassadeur bij je in de buurt en we nemen snel contact met je op!

Zo pak je een klus op

klus klusje klusjes klussen bijbaan vakman gratis Croqqer Amersfoort 1. Interessante klus voor jou? Meld je aan, klik op “pak een klus op” en kijk of er leuke klussen voor je bij zijn: reageer op de klus van je keuze en doe een bod of voorstel! In je profiel kan aanvinken dat je nieuw geplaatste klussen per e-mail krijgt. Vergroot je kans op de klus:  geef in elke reactie op een klus aan waarom jij de aangewezen Croqqer bent!
klus klussen klusjes klusser klussers 2. Meer klussen in Amersfoort doen? Plaats een leuke foto van jezelf, geef aan welk type klussen je leuk vindt, wat je achtergrond is en zorg voor goede beoordelingen: daarmee vergroot je de kans dat jij de klus krijgt. Mail je community manager of je ambassadeur en we helpen je!
actie Actie klus klussen klusje klusjes 3. Aan de slag! De klus aan jou toegewezen? We informeren je meteen via je e-mail. Maak direct afspraken met de plaatser over tijdstip en plaats. Delen is dat ook jij de klus beoordeelt na afloop. Betaling na afloop aan jou gaat veilig via iDeal. Bekijk de lopende klussen en reageer!

 

Croqqer is sinds 2015 gecertificeerd en in 2017 succesvol gehercertificeerd als Benefit Corporation en uitgeroepen tot de een van de 10% beste B Corps ter wereld op het vlak van het bij elkaar brengen van buurtgenoten en maatschappelijke initiatieven in Amersfoort in Nederland, Italië, Zwitserland en Liechtenstein.

Misschien ken je een van de andere B Corps:  Tony Chocolony, Triodos, WAAR, Peerby, Kickstarter, Willem & Drees, Etsy, Snappcar, Ben & Jerry’s en Danone.

In Italië is het buur-tot-buur platform Croqqer een van de eerste Europeesche Sociata Benefit’s: een nieuwe rechtsvorm voor een sociale onderneming.

Grote klus en vakman nodig? Hoe vind je een goede vakman?

Vraag aan vrienden of bekenden met wie zij goede ervaringen hebben. Staat er in je straat of buurt een busje van een schilder, behanger of timmerman dan kun je aanbellen bij degene waar hij een klus doet. Vraag naar de ervaringen tot dusver en misschien mag je het geleverde werk ook even bekijken.

Op veel websites staan reviews. Staar je hier niet blind op. Er zijn voorbeelden van klussers die geweldige reviews hadden maar enorm tegenvielen. Check op Klachtenkompas.nl of Google of er geen klachten over een bedrijf zijn.

Waar vind je hem?

Online

Via een branchevereniging

ls een bedrijf lid van een branchevereniging dan heeft dit vaak voordelen zoals met de Consumentenbond afgestemde Algemene Voorwaarden en aansluiting bij De Geschillencommissie.

Voorbeelden van brancheverenigingen zijn Vlok (klussenbedrijven), VPVB(parketvloerenleggers), Techniek Nederland (het voormalige Uneto-VNI) (loodgieters, elektriciens), Vebidak (dakdekkers), OnderhoudNLgarantie (schilders, behangers en glaszetters), Noa (stukadoors- en afbouwbedrijven, vloeren- en terrazzobedrijven en plafond- en wandmontagebedrijven).

Collectieve Inkoop Schilderwerk

Via de Collectieve Inkoop Schilderwerk van Vereniging Eigen Huis kun je het buitenschilderwerk laten doen met 4 tot 6 jaar garantie. Sommige situaties zijn van deelname uitgesloten, zoals appartementen en wanneer het houtwerk in slechte staat verkeert.

Inhuren voor kleine klussen

Sommige verhuisbedrijven kunnen ook (kleine) klussen uitvoeren zoals een kamer schilderen of een kast in elkaar zetten. Er zijn ook websites waar vrijwilligers aanbieden een handje te helpen. Dit kan uitkomst bieden als je een paar simpele klusjes te doen hebt die je zelf niet kunt, zoals een kleine schilder klus, lampen ophangen of elektronica aansluiten. Zie ook Croqqer.

Verhuiscoach

Nieuw huis? Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos. Meld je aan voor de online Verhuiscoach en ontvang per mail alle informatie voor je nieuwe huis.

Vakman Croqqer

Prijs en offerte

De prijsverschillen tussen dezelfde soort vaklieden groot zijn. Omdat de prijzen zo uiteenlopen en niet elk bedrijf een klus hetzelfde aanpakt is het verstandig om minimaal 3 offertes op te vragen.

Let daarbij op het volgende:

 • Geef een zo concreet mogelijke opgave van de gewenste werkzaamheden, afmetingen, afwerking en materiaalkeuze.
 • Laat de vaklieden langskomen voor een reële offerte.
 • Vraag naar het uurtarief, de tijdsbesteding en de totale kosten van de klus.
 • Een vaste prijs mag achteraf niet worden verhoogd. Bij een richtprijs mag de rekening maximaal 10% hoger zijn, tenzij je akkoord bent gegaan met meer.
 • Pas op voor een prijs ‘in regie’: dan worden achteraf de gewerkte uren, gebruikte materialen en (apart op te voeren) rekeningen van derden opgeteld.
 • Wanneer begint de vakman en vooral: wanneer is hij klaar?
 • Welk materiaal gebruikt hij en wat gaat hij precies doen (bijvoorbeeld: oneffenheden in hout egaliseren, hoeveel lagen verf en van welk merk).
 • Biedt hij garantie op materialen en werkzaamheden?
 • Let op andere mogelijke kosten, zoals voorrijkosten, gebruik van hulpmiddelen (bijvoorbeeld een steiger of hogedrukreiniger), parkeergeld, afvalverwijdering en een vergunningsaanvraag.
 • Check of het bedrag inclusief btw is, en of dat 9 of 21% is. Voor schilder-(en behang)werk geldt een tarief van 9% als de woning ouder is dan 2 jaar. Lees meer informatie over btw-tarieven bij klussen en welke uitzonderingen er zijn. Het lage btw-tarief geldt niet (meer) voor renovatie- en herstelwerkzaamheden en tuinonderhoud.
 • Lees altijd de Algemene Voorwaarden die -als het goed is- bij de offerte zitten. Je gaat hier namelijk mee akkoord als je een opdracht verleent. Hierin staan onder andere de betalingswijze, garantie en geschillenregeling vermeld.

Maak duidelijke afspraken

 • Spreek een bedrag af voor de gehele klus en niet alleen een tarief per uur.
 • Zet alle gemaakte afspraken op papier via bijvoorbeeld dit platform.
 • Betaal vooraf via Croqqer, zij passen op je geld.
 • Zijn er ondanks de gemaakte afspraken toch meerkosten, spreek dan altijd (schriftelijk en ondertekend) de aanpak en (vaste) prijs af.

Met dank aan de Consumentenbond!