De Klusbrigade - klus 1 : B.C. de Herons in Heerhugowaard | Croqqer

De Klusbrigade – klus 1 : B.C. de Herons in Heerhugowaard

Ooit was het één van de grootste honkbal verenigingen van Nederland, maar tegenwoordig is het ledenaantal van The Herons flink teruggedrongen. Daarom besloot Arjan de club een nieuw leven in te blazen onder de naam ‘Herons 2.0’. Samen met andere vrijwilligers ging Arjan langs scholen en speelpleinen om honkbal en softbal te promoten. Daarnaast begon Arjan bij de leden te inventariseren wat zij graag zouden willen veranderen aan de club. Twee dingen kwamen daaruit: een nieuwe website en een opknapbeurt voor de kantine.

De nieuwe website is er inmiddels, maar bij een nieuwe kantine is wel wat hulp nodig. De sportclub bestaat sinds 1968 en kreeg in 1975 een eigen kantine. Sindsdien is er nooit meer wat aan het interieur veranderd. De inrichting is nog helemaal in de jaren zeventig sfeer; compleet met een zitkuil en bloemetjesgordijnen bij de bar…

Omdat de kantine zo ongezellig en oubollig is, blijven de leden dan ook niet vaak hangen na een training of wedstrijd. En door het ontbreken van een gezellige sfeer komen er uiteindelijk ook steeds minder nieuwe, jonge leden bij. En daar gaat de Klusbrigade verandering in brengen! De muren krijgen een likje verf, de bar wordt onder handen genomen en het ouderwetse meubulair krijgt ook een stevige make-over.

Arjan wil de kantine niet alleen gebruiken om meer leden te trekken, hij heeft nog veel meer plannen ermee. Het zou een plek moeten worden waar jongeren voor hun training huiswerkbegeleiding kunnen krijgen en waar de leden na de training een hapje kunnen eten. Ook zou Arjan graag een nieuwe keuken willen, zodat de naastgelegen praktijkschool er kooklessen kunnen volgen. Deze maaltijden kunnen dan weer genuttigd worden door de ouderen uit de buurt die daarna een potje ‘zit-honkbal’ kunnen spelen. Kortom: genoeg plannen, nu alleen nog een nieuwe kantine!

Kijk hier naar de uitzending: De Klusbrigade klus 1