Plaats je klus gratis in Hilversum of Laren - zoek klussen hier

Het Gooi

gooi klus klussen vacature klusje bijverdienste bijbaanHet Gooi is mooi zoals ik altijd zeg! Omringd door prachtige natuur, bossen, heide en water. Vanaf de 13e eeuw hadden de Erfgooiers het voor het zeggen als het ging om het gebruiks- en beheersrecht over de bebouwbare gronden in Het Gooi. Rond 1930 werden natuurbeschermers bang dat delen van de grond uit winstbelang verkocht zouden worden aan projectontwikkelaars aangezien de economie destijds sterk groeide. Destijds is toen het natuurgebied van de Vereniging Stad en Lande door aankoop veilig gesteld. Een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Holland, gemeente Amsterdam en zes Gooische gemeentes, heeft tot de oprichting van Stichting Gooisch Natuurreservaat geleid.
Het Mediapark is gevestigd op de plek waar ooit het Gemeenlandshuis, het bureau van de Erfgooiers, stond. Met het verdwijnen van de Erfgooiers hield de 8 eeuwen oude Gooise cultuur op te bestaan. Gooi is voor de meesten bekend door het Mediapark, wat logisch is aangezien er veel grote producties opgenomen worden. Maar het allereerste landelijke televisieprogramma werd uitgezonden vanuit Studio Irene te Bussum op 2 oktober 1951. In 1971 verhuisden de studio activiteiten definitief naar Hilversum, na een brand in Studio Vitus. Helaas moest in de jaren negentig dit karakteristieke gebouw wijken voor nieuwbouw. Hilversum is daarnaast ook nog bekend door architect Willem Marinus Dudok (1884-1974). Naast het gemeentehuis, ontwierp hij ook diverse scholen in Hilversum.

De maatschappij is razendsnel aan het veranderen, waarbij het niet meer belangrijk is wat je zelf bezit maar waarbij het er om gaat dat je ergens de beschikking over kunt krijgen op het moment dat jou dat het beste schikt. Daarbij maakt het eigenlijk niet uit waar het over gaat: spullen, klussen, diensten, overnachtingen, autoritje, etc, etc, bedenk het maar.

Ben je benieuwd wat Croqqer voor jou kan betekenen, wil je meer weten over je klus of bijverdienen via Croqqer? Of wil je graag samenwerken als buurtinitiatief, vereniging of club? Heb je andere vragen of suggesties? Wil je helpen Croqqer verder uit te dragen? Mail naar info@croqqer.com.

Krijg samen meer voor elkaar!

Dit artikel stond eerder in Gooi en Eembode:

GooiEembode