Sociatà Benefit - Croqqer Italia is een van de eerste sociale ondernemingen in Europa | Croqqer

Sociatà Benefit – Croqqer Italia is een van de eerste sociale ondernemingen in Europa

Sociatà Benefit

Croqqer Italia : een van de eerste sociale ondernemingen in Europa als ‘Sociatà Benefit’

Italiaans deelplatform : B Corp waar buurtgenoten tijd en talent delen

Amsterdam, 4 april 2016 – Croqqer start met haar deelplatform in Italië als een van de eerste B Corps (Benefit Corporations) buiten de Verenigde Staten. In Rome, Milaan en in zes andere plaatsen is zijn al duizenden Italiaanse Croqqers actief. De Nederlandse Startup wist in Nederland en Zwitserland al duizenden mensen met elkaar te verbinden en verwacht in Italië verder te kunnen groeien.

In december 2015 heeft het Italiaanse parlement een wet aangenomen die het mogelijk maakt om, naast een BV of een Stichting, een Sociatà Benefit op te richten. Croqqer Italia heeft afgelopen vrijdag als een van de eersten deze voor Europa nieuwe juridische entiteit aangenomen. En stelt nu in haar statuten dat, als sociale onderneming, het B Impact Assessment van het B Lab voor B Corps dwingend is voor de impact rapportage in het jaarverslag.

Rob van de Star, oprichter van Croqqer: ‘Iedereen heeft dagelijks klussen die moeten gebeuren, maar waar geen tijd of te weinig kennis voor is om het zelf te doen. Als sociale onderneming helpt Croqqer in het bij elkaar brengen van buurtgenoten die tijd en talent delen. Als vrijwilliger, via ruil of betaald: dat bepalen ze zelf. Croqqer is Europees gecertificeerd als B Corp. We weten onze impact: elke Croqqer klus  levert een maatschappelijke waarde van 0,83 € tot 4 € op. We zijn erg verheugd met onze status als Sociatà Benefit en de snelheid waarmee ons deelplatform in Italië omarmd wordt.’

Croqqer Italia : Sociata Benefit

Paolo Cesari, co-founder van Croqqer Italia: “Croqqer Italia past perfect in het plaatje van de opkomende deeleconomie. Ook als antwoord voor de miljoenen in-actieven die graag hun tijd en talent via Croqqer delen. Met Croqqer als Sociatà Benefit en als onderdeel van het wereldwijde B Corp netwerk kunnen we de handen ineen slaan. En de transitie naar de evolutie van “turn Business into a Force for Good” helpen realiseren.”

Hoe werkt Croqqer? Een oproep kan gratis op Croqqer worden geplaatst. De plaatser bepaalt wat hij of zij voor de klus over heeft: ruil (ik doe de heg/jij bakt een taart), betaald of op zoek naar een vrijwilliger. Croqqers uit de buurt reageren en de plaatser kiest op basis van eerdere beoordelingen zijn of haar Croqqer en maakt een afspraak. Na uitvoering beoordelen plaatser en Croqqer elkaar.

Einde persbericht

B Corp Assessment Croqqer

Croqqer: www.croqqer.it en www.croqqer.nl

Bijlagen

Croqqer Italia B Corp BCorp Societa Benefit

Foto : Croqqer team in Italië bij Fiat 500

Croqqer Sociata Benefit B Corp BCorp

Foto (links naar rechts): Marcello Palazzi (B Lab Europa), Paolo di Cesar (founder Croqqer Italia), Mauro Del Barba (Senator Italiaans parlement), Eric Ezechielli (founder Croqqer Italia)

Contact Croqqer: Rob van de Star: rob@croqqer.com / +31 (0) 6 427 19 627