Superburen : slim en sociaal meer gedaan krijgen | Croqqer.nl

Superburen helpen elkaar

Croqqer is afgelopen jaar succesvol gestart en is nu klaar voor de volgende stap: onze droom is het verbinden van 100.000 mensen om meer voor elkaar te doen.

Superburen

Wist je dat er in Nederland jaarlijks 800 miljoen uren beschikbaar zijn om elkaar te helpen? En dat je superbuur van drie deuren of drie straten verderop dat zou kunnen doen? En dat er een grote vraag naar hulp is? Als we ons talent en tijd beter zouden delen krijgen we samen meer voor elkaar.

Het is ons doel om 100.000 mensen in hun buurt te verbinden. Ons platform helpt mensen bij het creëren van sociale en economische waarde: krijg je klus gedaan en elkaar echt helpen! En, niet onbelangrijk, zo leren we ook nog leuke mensen uit onze buurt of wijk kennen.

 

Iedereen heeft dagelijks klussen die moeten gebeuren, maar waar geen tijd voor is of die je niet zelf kunt.Er zijn duizenden studenten, gepensioneerden, professionals, huisvaders en -moeders die bereid zijn een klus in hun buurt op te pakken. Betaald, als ruilklus of als vrijwilliger. Croqqer maakt een match tussen vraag en aanbod voor deze klussen in de buurt.

Wil je weten hoe het precies werkt?<<< Bekijk dan dit filmpje.

Even terug: wat is het en hoe werkt het?

Vliegende start

Croqqer werd de week na het uitspreken van de Troonrede in 2013 gelanceerd. Als een van de voorlopers van de nieuwe economie maakten we een vliegende start in Nederland. Nu al delen tien duizenden mensen in tientallen plaatsen in Nederland hun tijd en talent met elkaar.

Ons snel groeiend team van Ambassadeurs is samen met de “Vrienden van Croqqer” (buurt initiatieven, sport- en studentenverenigingen, vrijwilligersorganisaties) actief bij jou in de buurt. Samen met de Klusbrigade (RTL4) hebben de Superburen al zeven grote maatschappelijke klussen opgepakt.Meer weten? Hier links de uitleg van een van de Community Managers en een van de founders in Koffietijd.

Samen

Samen meer gedaan krijgen: gebruik in plaats van bezit

Croqqer sluit naadloos aan bij een andere manier van omgaan met goederen en diensten. Want niet langer het bezit, maar gebruik staat voorop. De nieuwe generatie consumenten wil op het juiste moment toegang hebben tot producten of diensten. Of het nu lenen van een boormachine, het delen van je auto, het maken van een extra maaltijd of het delen van je tijd en talent is.

DOEN

doen superburen
We worden gesteund door Stichting DOEN in het programma “nieuwe ontmoetingsplekken”. Je komt ons regelmatig tegen en we hebben de landelijke en lokale media gehaald; van BNR tot RTL4, van de Gelderlander tot het FD. Bekijk onze nieuwspagina voor een volledig overzicht.