Vakman : leuke klus bij je in de buurt? Meld je gratis aan | Croqqer.nl

Vakman : pak een leuke klus op

Ben jij die vakman die het prettig vindt om een klus in de buurt te doen? Croqqer helpt je een leuke klus te vinden!

Via onze website of onze app kan een leuke klus vinden! Maak gratis je profiel aan, met een leuke foto, en je ontvangt steeds een mail als een klus wordt geplaatst die voor jou interessant is. Het kan om allerlei oproepen gaan: bijvoorbeeld stuccen, schilderwerk, tuinkraan aanleggen, stoppengroep bijplaatsen, tuin winter- of zomerklaar maken, van een logo ontwerpen tot een website maken. In het laatste geval hoeft je niet eens in de buurt te wonen.

Over de betaling kun je samen afspraken maken door in je reactie aan te geven wat jij voor die klus wilt hebben.

 • Aanmelden is gratis
 • Jij bepaalt wat je voor een klus wilt hebben
 • Jij weet wie de klus plaatst: op basis van de reacties, eerdere beoordelingen en profiel van de klus plaatser
 • Snel: in 95% van de gevallen akkoord op je reactie binnen het uur
 • Veilig: door betaling vooraf (iDeal) passen wij op je geld waardoor minder gedoe met je opdrachtgever

1. Op zoek naar een interessante klus? In je profiel kan aanvinken dat je nieuw geplaatste klussen per e-mail krijgt. Meld je gratis aan, klik op “nieuwe oproepen” en kijk of er leuke klussen bij zijn: reageer op de klus van je keuze en doe een bod.  Geef meteen aan waarom jij de aangewezen Croqqer bent!

Croqqer klus klussen mens buurt mensen karwei bijverdienen

2. Meer klussen doen? Plaats een leuke foto van jezelf, geef aan welk type klussen je leuk vindt, beschrijf op je profiel wat je achtergrond is en waar je goed in bent en zorg voor goede beoordelingen: daarmee vergroot je de kans dat jij de klus krijgt.

Croqqer klus klussen mens buurt mensen karwei bijverdienen

3. Aan de slag! De klus aan jou toegewezen? Je krijgt meteen een e-mail. Maak direct afspraken met de plaatser over tijdstip en plaats. Delen is dat ook jij de klus beoorkdeelt na afloop. Betaalde klus? Betaling na afloop aan jou gaat veilig via iDeal. Bekijk de lopende klussen en reageer!

Croqqer klus klussen mens buurt mensen karwei bijverdienen BCorp Benefit Corporation

Hoe vind je een goede vakman?

Vraag aan vrienden of bekenden met wie zij goede ervaringen hebben. Staat er in je straat of buurt een busje van een schilder, behanger of timmerman dan kun je aanbellen bij degene waar hij een klus doet. Vraag naar de ervaringen tot dusver en misschien mag je het geleverde werk ook even bekijken.

Op veel websites staan reviews. Staar je hier niet blind op. Er zijn voorbeelden van klussers die geweldige reviews hadden maar enorm tegenvielen. Check op Klachtenkompas.nl of Google of er geen klachten over een bedrijf zijn.

Waar vind je hem?

Online

Via een branchevereniging

ls een bedrijf lid van een branchevereniging dan heeft dit vaak voordelen zoals met de Consumentenbond afgestemde Algemene Voorwaarden en aansluiting bij De Geschillencommissie.

Voorbeelden van brancheverenigingen zijn Vlok (klussenbedrijven), VPVB(parketvloerenleggers), Techniek Nederland (het voormalige Uneto-VNI) (loodgieters, elektriciens), Vebidak (dakdekkers), OnderhoudNLgarantie (schilders, behangers en glaszetters), Noa (stukadoors- en afbouwbedrijven, vloeren- en terrazzobedrijven en plafond- en wandmontagebedrijven).

Inhuren voor kleine klussen

Sommige verhuisbedrijven kunnen ook (kleine) klussen uitvoeren zoals een kamer schilderen of een kast in elkaar zetten. Er zijn ook websites waar vrijwilligers aanbieden een handje te helpen. Dit kan uitkomst bieden als je een paar simpele klusjes te doen hebt die je zelf niet kunt, zoals een kleine schilder klus, lampen ophangen of elektronica aansluiten. Zie ook Croqqer.

Verhuiscoach

Nieuw huis? Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos. Meld je aan voor de online Verhuiscoach en ontvang per mail alle informatie voor je nieuwe huis.

Vakman Croqqer

Prijs en offerte

De prijsverschillen tussen dezelfde soort vaklieden groot zijn. Omdat de prijzen zo uiteenlopen en niet elk bedrijf een klus hetzelfde aanpakt is het verstandig om minimaal 3 offertes op te vragen.

Let daarbij op het volgende:

 • Geef een zo concreet mogelijke opgave van de gewenste werkzaamheden, afmetingen, afwerking en materiaalkeuze.
 • Laat de vaklieden langskomen voor een reële offerte.
 • Vraag naar het uurtarief, de tijdsbesteding en de totale kosten van de klus.
 • Een vaste prijs mag achteraf niet worden verhoogd. Bij een richtprijs mag de rekening maximaal 10% hoger zijn, tenzij je akkoord bent gegaan met meer.
 • Pas op voor een prijs ‘in regie’: dan worden achteraf de gewerkte uren, gebruikte materialen en (apart op te voeren) rekeningen van derden opgeteld.
 • Wanneer begint de vakman en vooral: wanneer is hij klaar?
 • Welk materiaal gebruikt hij en wat gaat hij precies doen (bijvoorbeeld: oneffenheden in hout egaliseren, hoeveel lagen verf en van welk merk).
 • Biedt hij garantie op materialen en werkzaamheden?
 • Let op andere mogelijke kosten, zoals voorrijkosten, gebruik van hulpmiddelen (bijvoorbeeld een steiger of hogedrukreiniger), parkeergeld, afvalverwijdering en een vergunningsaanvraag.
 • Check of het bedrag inclusief btw is, en of dat 9 of 21% is. Voor schilder-(en behang)werk geldt een tarief van 9% als de woning ouder is dan 2 jaar. Lees meer informatie over btw-tarieven bij klussen en welke uitzonderingen er zijn. Het lage btw-tarief geldt niet (meer) voor renovatie- en herstelwerkzaamheden en tuinonderhoud.
 • Lees altijd de Algemene Voorwaarden die -als het goed is- bij de offerte zitten. Je gaat hier namelijk mee akkoord als je een opdracht verleent. Hierin staan onder andere de betalingswijze, garantie en geschillenregeling vermeld.

Maak duidelijke afspraken

 • Spreek een bedrag af voor de gehele klus en niet alleen een tarief per uur.
 • Zet alle gemaakte afspraken op papier via bijvoorbeeld dit platform.
 • Betaal vooraf via Croqqer, zij passen op je geld.
 • Zijn er ondanks de gemaakte afspraken toch meerkosten, spreek dan altijd (schriftelijk en ondertekend) de aanpak en (vaste) prijs af.

Met dank aan de Consumentenbond!