Steun je buurt, vereniging of organisatie | Croqqer

Steun je buurt, vereniging of organisatie

Word jij ook Vriend van Croqqer?

Krijg meer in je buurt, organisatie of vereniging voor elkaar. En zo leer je elkaar en de buurt ook nog beter kennen! Iedere week ontstaan er een overvloed aan werk en klusjes die gedaan moeten worden. Denk aan de lekkende kraan, het onkruid op het tegelpad, bemensing van de bar of de belastingaangifte. Croqqer zet onbenut talent en vaardigheden in beweging voor jouw buurt, vereniging of organisatie. Croqqer is het platform dat mensen die klussen zoeken en organisaties die klussen gedaan willen hebben bij elkaar brengt. Tegen een glimlach (vrijwilligerswerk) of een kleine vergoeding.

En het gebruik van het platform is gratis. Sterker nog: het levert Euro’s voor je vereniging op! In Nederland doen al tal van buurtinitiatieven, sport- en studentenverenigingen, vrijwilliger- en evenementen organisaties mee.

Hoe werkt het?

Alle leden van je vereniging wordt een Croqqer lidmaatschap gratis aangeboden. Je kan nu je verenigingsklussen plaatsen en in de gaten houden. En de kans bestaat dat ook buitenstaanders reageren op een klus van je vereniging: leuk – meer interactie in de buurt!

En voor elke van de in jouw buurt geplaatste en betaalde klussen voert een kwart van de opbrengst (5%) weer terug naar de kas van de vereniging!

Samen met je Croqqer community manager gaan we op zoek naar een Croqqer Ambassadeur binnen je organisatie. Communicatief, z’on spin in het web type. De Ambassadeur maakt met de Croqqer Community Manager een communicatieplan, waarbij bestaande kanalen maximaal gebruikt worden. Denk aan de club- of buurtkrant, slim social media gebruik en je website en Facebookpagina. Op de laatste twee plaatsen we samen met je een introductiepagina en twee knoppen. Croqqer helpt je met:

  • de Croqqer starterkit: folders, posters en het Croqqer Ambassadeur handboek
  • de Croqqer Klussen veiling: in het echte leven tijdens een clubmiddag of -avond klussen ruilen, overal een grote hit!
  • de Croqqer Klusbrigade-in-een-Box: in een (lang) weekend je clubhuis, kantine of buurttuin samen vernieuwen
  • vermelding op de Croqqer regio pagina en je eigen Vriend van Croqqer pagina
  • aanpassing van je website inclusief eigen XML-feed en Facebook pagina

Wat levert het op?

Vooral veel plezier doordat je met elkaar sociale en economische waarde creëert:

  • Sociaal: door de Croqqer activiteiten leren de leden elkaar beter en op een andere manier kennen, en zelfs mensen buiten de directe ledenkring worden betrokken
  • Economisch: de Social Return van 5% van de betaalde klussen levert de organisatie een extra kasstroom op. Verder leert de ervaring dat de prijs van door de organisatie via Croqqer betaalde klussen vaak beduidend lager is.

Je komt Croqqer steeds vaker in de media tegen – kijk hier voor de laatste uitingen.

Meer weten? Meedoen? Mail naar de community manager bij je in de buurt of naar: info@croqqer.com.

Steun je buurthuis of vereniging met Croqqer