Zorg vraag die je graag iemand uit je buurt willen laten invullen?

Zorg

Zorg nodig?

Zorg vraag? Nieuw verband aanleggen? Boodschap voor je doen? Samen naar het ziekenhuis? Samen naar de bioscoop of gewoon een stukje wandelen: plaats vandaag nog je wens en krijg direct reacties van mensen uit je buurt.

Zorg voor elkaar

Heb jij een soortgelijke zorg wens? Plaats hem vrijblijvend en gratis op croqqer.com. Je krijgt snel reacties van mensen uit je buurt!

 

plaats je klus zorg welzijn delen eenzaamheid boodschap sociaal oppas karwei karweitje heitje

 

zorgvoorelkaar zorg voor elkaar welzijn ziek oppas

Interessante zorg sites

Croqqer


Op Croqqer kunt u hulp vragen en hulp aanbieden. Op Croqqer vindt u hulpvragen en mensen die hulp aanbieden: betaald, als ruilklus of als vrijwilliger. Croqqer is Europees gecertificeerd als Benefit Corporation.
Website: https://www.croqqer.nl

Alzheimer Nederland


Dementie ontwricht het dagelijks leven van mensen die door dementie worden getroffen en dat van hun dierbaren. Alzheimer Nederland is er voor hen. Het is de missie van Alzheimer Nederland om dementie te voorkomen of genezen. En tot die tijd maakt de organisatie zich sterk voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving.
Website: https://www.alzheimer-nederland.nl

Coalitie voor Inclusie


Een netwerk van organisaties en personen, die samen werken aan een inclusieve samenleving. Ofwel, een samenleving waarin iedereen ertoe doet en erbij hoort. In Limburg zijn diverse VN ambassadeurs in de weer met het uitdragen van deze boodschap (zie onderstaand kaartje). Ook u kunt VN ambassadeur worden.

Ga naarhttps://coalitievoorinclusie.nl

 

Zorgvergelijker van de Consumentenbond


De Zorgvergelijker informeert u over de ziektekostenverzekeringen en -premies, die zorgverzerekaars heffen. Het is een handig hulpmiddel bij het zoeken en afsluiten van een (andere) zorgverzekering.
Het principe van de Zorgvergelijker is ‘Kies, vergelijk en bespaar!’.
Website: www.consumentenbond.nl

 

Dementie.nl


Dementie.nl is er voor iedereen die zorgt voor iemand met dementie. Je vindt hier tips, informatie en ervaringsverhalen.
Website: https://dementie.nl/

 

Gezondheidsatlas Jeugd Zuid-Limburg.nl


Deze gezondheidsatlas biedt een overzicht van gezondheid, welzijn en (jeugd)zorg van de Zuid-Limburgse jeugd. Op dit moment zijn cijfers en informatie opgenomen over de leefstijl van 13 t/m 16 jarigen. Het overzicht wordt later uitgebreid met andere thema’s en andere leeftijdsgroepen. Daarnaast worden aanknopingspunten opgenomen voor jeugdgezondheidsbeleid.
Website: http://www.gezondheidsatlaszl.nl/

 

Stichting Mentorschap Limburg


Veel mensen die zorg ontvangen zijn vaak niet in staat om in deze afhankelijke positie voor hun eigen belangen op te komen.  Meestal worden zij hierin vertegenwoordigd door naaste familie. Deze vorm van belangenbehartiging heet mentorschap. Aan hen die hiervoor niet op familieleden of vrienden kunnen terugvallen biedt de Stichting Mentorschap Limburg een alternatief.
Websitewww.mentorschaplimburg.nl

Bekijk ook de promo van Stichting Mentorschap Limburg. https://youtu.be/6n7_i2FeHfM

Mezzo


Mezzo is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander. Als familielid, buur, vriend of ‘gewoon’ uit solidariteit. Als mantelzorger of zorgvrijwilliger.
Website: www.mezzo.nl

NPCF


De Patiëntenfederatie NPCF is een samenwerkingsverband van patiënten- en consumentenorganisaties die zich sterk maken voor alle mensen die zorg nodig hebben.
Het Huis voor de Zorg is lid van de NPCF.
Website: www.patientenfederatie.nl

 

Senioren Vereniging Heerlen


De Senioren Vereniging Heerlen heeft ten doel het adviseren van de gemeente Heerlen en van instellingen bij de ontwikkeling en de uitvoering van ouderenbeleid.
Website: http://www.sevh.nl

 

Stichting Vitaal Kapitaal Limburg


Kennis, kunde & ervaring
De stichting Vitaal Kapitaal Limburg heeft als doel (vervroegd) gepensioneerden de gelegenheid te geven om, op vrijwillige basis, hun kennis, kunde en ervaring in te zetten voor maatschappelijke doeleinden.
Daarnaast biedt VKL aan Limburgse organisaties de mogelijkheid om van de diensten van de betrokken deelnemers gebruik te maken.
Website: www.vitaalkapitaallimburg.nl

 

Regelhulp.nl


Regelhulp is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die op zoek is naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien, en sociale zekerheid. Samenwerkende organisaties zijn onder andere gemeenten, het CIZ , UWV en SVB.
Website: www.regelhulp.nl

KiesBeter.nl


KiesBeter.nl wijst u de weg naar kwaliteitsinformatie over de zorg in Nederland.
Deze informatie kan op kiesBeter.nl staan maar de website kan u ook verwijzen naar andere websites.
Website: www.kiesbeter.nl

Vilans Hulpmiddelenwijzer


Vilans Hulpmiddelenwijzer is onafhankelijk en bevat keuze-informatie over ruim 5.000 hulpmiddelen. Hoe ziet het hulpmiddel eruit, waar gebruik je het voor, voor wie is het geschikt en waar moet je op letten als je het product aanschaft? En over richtprijzen, fabrikanten en afmetingen.Via het Huis voor de Zorg zijn zorgvragers betrokken bij het actueel houden en toegankelijk maken van de Hulpmiddelenwijzer.
Website: www.hulpmiddelenwijzer.nl

Zorgbelang Nederland


Dertien regionale Zorgbelangorganisaties, waaronder het Huis voor de Zorg, zijn met elkaar verbonden in de brancheorganisatie Zorgbelang Nederland. Zorgbelang Nederland is aanspreekpunt en spreekbuis voor het contact met de landelijke patiëntenorganisaties.
Website: www.zorgbelang-nederland.nl

 

Zorg Innovatie Atelier (ZIA)


In een tijd met ingrijpende wijzigingen in het zorgstelsel is stilzitten geen optie. ZIA anticipeert op de veranderende omstandigheden in de zorg, door in samenwerking vernieuwende technologieën te bedenken, uit te testen, door te ontwikkelen en uiteindelijk breed te implementeren. Bij ZIA gaan leren, kennismaken met de nieuwste technieken, vakkennis verder ontwikkelen en samenwerken aan nieuwe duurzame (zorg)oplossingen hand in hand. Het Huis voor de Zorg is ‘Vriend van ZIA’.
Website: www.zorginnovatieatelier.nl